Wordpress - blank sida

Wordpress - Blank adminsida

Om din adminsida har blivit blank/vit efter uppdatering av din wordpress kan det bero på att något plugin/tema inte är kompatibelt med den versionen av wordpress.

Deaktivera plugin via FTP:

1. Ta backup på dina filer genom ett FTP-program som tex FileZilla eller CoreFTP.
  2. Logga in via FTP. För Guide se här: FTP – Backup
  3. Gå till mappen wp-content-->plugins
  4. Högerklicka på mappen för det plugin  som du vill deaktivera eller tryck på tangenten [F2].
  5. Välj ett nytt namn. Lättast är att sätta en bokstav eller en siffra före det namnet som redan finns där.
  6. Logga in på din wordpress

Fungerar det inte att logga in får du testa med nästa plugin som du har i din mapp plugins.

Deaktivera tema via Databasen:

1. Logga in på din databas via MS Workbench (databaser som ligger på windows) eller phpMyAdmin (databaser som ligger på linux)
  2. Ta en backup på din databas. Läs mer om det här: Backup av databas
  3. Logga in på din FTP och gå till mappen /wp-content/themes/. Där ser du de teman som du kan använda dig av vid byte av tema. Namnet på mappen är samma namn som du ska använda dig av i databasen nedan.
  4. För Workbench: I flicken Qury1 skriver SQL-frågan här nedan
  5. För phpMyAdmin: I menyvalet SQL skriver SQL-frågan här nedan

SELECT *

FROM wp_options

WHERE option_name = 'template'

OR option_name = 'stylesheet'

OR option_name = 'current_theme';

I Fliken query eller SQL ska du nu skriva följande script, ta ett i taget.

• UPDATE wp_options SET option_value = 'NYA_TEMAT' WHERE option_name = 'template';
  • UPDATE wp_options SET option_value = 'NYA_TEMAT' WHERE option_name = 'stylesheet';
  • UPDATE wp_options SET option_value = 'NYA_TEMAT' WHERE option_name = 'current_theme';

Gå nu tillbaka till din wordpress och se om den visar en sida men din information även om temat inte är det som du hade tidigare.