WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det är det perfekta verktyget för både privatperson som företag.

WordPress är fortsättningen på b2/cafelog som har utvecklats sedan 2001. 2003 blev det känt som WordPress.

Som en av världens mest använda publiceringsverktyg så har WordPress en stor och hängiven community som styr utvecklingen.

WordPress är och har alltid varit ett såkallat "open-source" verktyg, dvs ett gratis system som skapas och utvecklas av användarna.

WordPress går under GPL (General Public License).