Backup av databas

Backup av Databas

För att göra en backup av din databas gör du så här:

Windows:

1. Logga in på din databas via Mysql Workbench. Om du inte har detta programmet kan du ladda ner det här: https://dev.mysql.com/downloads/workbench/
  2. Koppla upp dig genom att ange följande parametrar:
    1. Connection name: Det namn som du vill att kopplingen ska heta
    2. Hostname: 91.189.42.50, Port: 3306
    3. Username: Användarnamnet på användaren till databasen
    4. Password: Lösenordet som användaren har för att koppla upp sig mot databasen
    5. Tryck sedan på Test Connection
    6. Klart, tryck på ok
    7. Dubbelklicka på anslutningen som du har gjort nu
    8. Leta upp din databas i listan
    9. Dubbelklicka på namnet för databasen så namnet blir i fetstil
    10. Välj i menyn upptill: Server-->Data export
    11. I fönstret som kommer upp väljer du de tabeller som du vill ta backup på.
    12. Längre ner finns en ruta: Export to Self-contained File och där ska du välja en mapp där du vill att din backup ska hamna när den är klar. Tryck på knappen med prickar på [...] och där kan du nu välja mapp.
    13. Klicka på Start Export.

Linux:

1. Logga in på mina sidor
  2. Välj Tjänster-->Mina Tjänster-->Webbhotell för den domänen det gäller-->Kontrollpanelen-->phpMyAdmin. Här kan du få ange dina inloggningsuppgifter som du kan hitta här: Wordpress – Databas
  3. Markera den databas som det gäller
  4. Välj Exportera i menyn
  5. Välj Snabb
  6. Välj SQL
  7. Tryck på kör
  8. Du får nu valet om du ska öppna filen eller spara filen, välj spara och filen sparas ner på din dator under nedladdningar.