Skapa konto i Mozilla Thunderbird

Om du redan använder dig av Thunderbird kan du följa nedanstående guide.
Om du hellre vill använda dig av en videoguide hittar du den genom att klicka här

1. Klicka i Menyn på Verktyg och välj Kontoinställningar.

2. Klicka på kontoåtgärder

3. Välj "Lägg till e-postkonto".

4. Skriv in ditt Fullständiga namn och e-post adress.

5. Välj vilken teknik som skall användas för att hämta e-posten, IMAP eller POP.

6. Skriv in ditt konto som skall användas vid inloggning, detta är din fullständiga e-post address som skall skrivas in i fältet.

7. Skriv in någon slags förklaring i rutan som heter kontonamn, detta är för din egen skull för att du skall kunna känna igen kontot om du har flera konton upplagda.

8. Inkommande port ska vara för POP (110) och för IMAP (143). Om du behöver läsa mer om hur POP eller IMAP fungerar så klicka här.

9. Klicka på fortsätt och klicka därefter på Manuell inställning

10. Inkommande mailserver ska vara mailservern för din domän. HItta din mailserver här: Min mailserver

11. Utgående mailserver ska vara samma som inkommande server

12. Fyll i användarnamn för både inkommande samt utgående mailserver. Användarnamnet är hela din epostadress.

12. Tryck på slutför för att spara kontot. Nu är ditt konto upplagt i Mozilla Thunderbird och redo att användas.

Lägga upp kontot i Thunderbird - Videoguide