Skapa konto i Outlook 2003

1. Öppna Outlook 2003.

2. Välj menyn "Verktyg" sedan "E-postkonton".

3. Klicka i "Lägg till ett nytt E-postkonto" klicka på nästa.

4. Välj typ av konto, vanligast är IMAP. Klicka därefter nästa (Vi har även stöd för POP3, om man föredrar det).

5.

I fältet "Ditt namn:" skriv in namnet på den person som ska ha kontot, till exempel Förnamn Efternamn.

I fältet "E-postadress:" skriver du in den e-postadress du skall lägga upp (exempel: test@dindoman.org).

I fältet "Användarnamn:" skriver du även här in din e-postadress precis som i fältet "E-postadress".

I fältet "Lösenord:" fyller du i det lösenord du har satt på kontot när du skapade kontot i mailadministrationen.

I fältet "Inkommande e-post (IMAP / POP3):" skriver du in mail.dittdomännamn.xxx

I fältet "Utgående e-post (SMTP):" skriver du in den utgående server som din internet leverantör erbjuder se denna lista (är inte din leverantör med se instruktion längst ner!).

Klicka på nästa.

Klart!

Se nedan om du inte kan använda din internetleverantörs utgående e-postserver

Tänk på att utgående smtp-server skall vara samma som inkommande dvs. mail.dittdomännamn Klicka på fler inställningar och bocka i den utgående servern kräver autentisering. Klicka på fliken "Avancerat" under "Fler Inställningar..." och ändra port för utgående smtp-server från 25 till 2525.