Lägga upp e-postkonto i Outlook 2007

1. Öppna upp Outlook 2007

2. Välj verktyg – alternativ

3. Välj fliken E-postinställningar och klicka på E-postkonton

4. Välj ”Nytt” uppe till vänster i rutan.

5. Se till så översta rutan är ibockad och klicka på nästa

6. Bocka i valet längst ner på rutan utan att skriva något och klicka på nästa

7. Tryck på Nästa igen (första alternativet ska vara valt)

8. Fyll sedan i alla dina uppgifter På serverinformation ska du välja POP3 eller IMAP beroende på om du vill ha allting lokalt på din dator (POP3) eller att alla mail ska sparas på servern så du kommer åt dem från vilken dator som helst (IMAP) Inkommande mailserver ska vara mail.dittdomännamn.xx (är din domän ballou.se så ska det stå e.x mail.ballou.se )

Utgående mailserver ska vara din internetleverantörs e-postserver, ta kontakt med dem för att få reda på rätt inställningar.

Du kan även använda vår utgående server. Då ska du ange samma som inkommande mailserver, alltså mail.dittdomännamn.xx (är din domän ballou.se så ska det stå e.x mail.ballou.se). Den utgående servern kräver autentisering med samma inställningar som för inkommande, alternativt lösenordsautentisering, där ni fyller i eran e-post adress med tillhörande lösenord.

Vi använder oss inte utav standardporten "25", utan man får istället ange port "2525". Fyll därefter hela din mailadress som ”Användarnamn” samt ditt lösenord.

9. Tryck på nästa och välj Avsluta.

Klart!