Aktivera SSL för mail

För att aktivera SSL i e-postprogram för kund som vill köra det gör följande.

Inkommande mailserver
1. Välj SSL på inkommande server i e-postprogram

2. Se till att inkommande server är din mailserver (mail.domän funkar ej)
Gå till följande länk:
https://mxtoolbox.com/DNSLookup.aspx
Skriv in adressen till din webbmail, men använd inte http://.
Till exempel. Vår domän är ballouguide.se, då är adressen till webbmailen mail.ballouguide.se.
Fyll i din webbmail och tryck på DNS Lookup.
I nästa vy kommer mailservern att komma upp under Domain Name.
I vårt exempel har vi mailservern nmail3.ballou.se.
Observera, nmail3.ballou.se gäller för vårt exempel och kanske inte är samma som du har!

3. Inkommande port 995 för pop och 993 för imap.

Utgående mailserver

1. Välj TLS på utgående server i e-postprogram (OBS ej SSL, utgående server stödjer endast TLS dvs. kryptering av inloggningsuppgifterna men inte av utgående mail)

2. Se till att utgående server är din egna mailserver som du fick fram tidigare se punkten 2 under inkommande mailserver.

3. Utgående port 587 alternativt 25