1. Öppna Outlook Express.

2. Välj menyn Verktyg + Konton.

3. Välj lägg till ny E-postadress.

4. Installationsguiden startar.

5. Skriv in namnet på den person som ska ha konto, t ex Förnamn Efternamn. Fortsätt.

6. Skriv in den E-postadress du har lagt upp för denna person, t ex fornamn.efternamn@dittdomannamn. Fortsätt.

7. Skriv in din POP- och SMTP-server, dvs mail.dittdomannamn i båda rutorna. Idag kräver dock många internetoperatörer att man skickar mail via deras utgående mailserver (SMTP). Kontrollera därför om detta gäller den operatör ni använder och ange i så fall deras utgående mailserver.

8. Skriv in kontonamn vilket alltid är detsamma som hela E-postadressen, dvs fornamn.efternamn@dittdomannamn samt det lösenord du valt för kontot.

Fortsätt och avsluta installationsguiden.

Du kan även använda vår utgående server. Då ska du ange samma som inkommande mailserver, alltså mail.dittdomännamn.xx (är din domän ballou.se så ska det stå e.x mail.ballou.se). Den utgående servern kräver autentisering med samma inställningar som för inkommande, alternativt lösenordsautentisering, där ni fyller i eran e-post adress med tillhörande lösenord.

Vi använder oss inte utav standardporten "25", utan man får istället ange port "2525". Fyll därefter hela din mailadress som ”Användarnamn” samt ditt lösenord.