Språkmodul

Om du vill att din sajt ska vara flerspråkig kan du göra detta genom att använda dig av språkmodulen i Sidbyggaren.

Logga in på din sidbyggare
Dra ner språkmodulen och lägg den där du vill ha möjlighet att välja språk på din sajt.

Språkmodul i Sidbyggaren

Markera modulen så att du ser pennan uppe till höger

Klicka på pennan och därefter väljer du egenskaper
Se bilden nedan.

Egenskaper för språkmodul

I nästa rutan kommer du att kunna lägga till språk och hur du vill att det ska visas

Egenskaper för språkmodul

Nu får du valet att lägga till fler språk genom att klicka på ”Lägg till Språk”

Språket som du väljer kommer att dyka upp till höger under språkväljaren.

Du kan under språkväljaren välja om du vill ha ikoner av flaggor eller en drop-down-meny med de olika valen.

Se exempel nedan

Ikoner med flaggor

Språkval - flaggor

Eller dropdown-meny

Språkval - Dropdown

På din hemsida har du nu fått upp möjlighet att editera texten på de olika språken, se nedan

Språkval - textmodul

Klicka på pennan och ändra texten efter språket som är valt. I detta fallet är det svensk text som ska finnas i textrutan.

Språkval - svenska

Nedan ser du hur det blir när man väljer engelska för samma textmodul

Språkval - engelska

Nu har du lagt till språk och nu behöver du redigera all text skriva den på båda språken genom att välja när du editera texten vilket språk du vill ha.