Alltid när du skapar en ny sida ska du ange vilken sida du vill kopiera till den nya sidan. Det kan därför vara klokt att skapa en Mall-sida. Denna kommer du inte att visa upp, utan fungerar enbart som din hjälp.

• Högerklicka på Meny-rutan och välj Ny sida.
Sidbyggare - Ny sida

• Ange Mall-sida i rutan för Sidans namn (1) och Hem i Kopiera layout från (2) och applicera/spara (3).

Sidbyggare - Namnet på sidan

• Nu har du en sida som ser ut som hemsidan, men egentligen heter Mall-sida. Det ser du längst upp till höger i bilden. Där kan du nu välja att gå till Mall-sidan.
  • Redigera nu denna bild så som du vill att grunden för dina kommande bilder ska se ut. Tänk på att du alltid kan modifiera varje enskild sida, men det som ska vara likadant, får du nu på köpet.
    • Börja med att ändra sidrubriken från det som var på hemsidan till t.ex. MALL-SIDA
    • Sidrubriken har som standard en egen formatmall: Page Title. Det innebär att du inte kan ändra höjden på textrutan, den är låst efter denna mall. Om du behöver göra det, kan du välja en annan formatmall, Sub Title, där du kan ändra på höjden.
    • Tänk speciellt på att menyn får rätt placering, dvs du får välja var i huvudet den ska vara. Bredden och placering horisontellt kan du alltid senare modifiera vartefter du får fler menypunkter. Dess placering är genomgående på alla bilder, så ändrar du på ett ställe, slår det igenom på alla sidor. Om du måste ha menyn på olika ställen, kan du överväga att göra knappar med länk till de olika sidorna. Då kan du utforma dem individuellt för varje sida.
    • Tänk på sidfotens höjd och Body Bottom Padding. När du tar bort all text, blir bodyn kanske för låg. Testa med att lägga in en textruta i body.
    • Lägg dit en textruta för att se att den kommer på rätt plats.

Se under Hur hanterar jag sidornas egenskaper? för hur du ändrar i egenskaperna.

• Nu har du en Mall-sida som du kan utgå från då du fortsätter att skapa dina nya sidor.