Optimera hemsidan för olika enheter

Optimera sin sajt för olika enheter

I menyfältet kan du välja vilka enheter som din sajt ska vara optimerad för.

På bilden nedan ser du valbara enheter:

• Bred (skärm)
  • Desktop
  • Tablet (Surfplatta)
  • Phone (Mobil)

Desktop view

Klicka på den enhet du vill jobba med genom att klicka på enheten.
Enheten blir nu markerad med en grön bock, se bild nedan.

Phone är nu markerad och aktiv i Sidbyggaren men inte synlig på internet.

Mobile view

När du är klar klickar du på ”Phone version OFF” texten ändras till ”Phone version ON”

På bilden nedan har vi aktiverat ”Phone version ON”

Mobile view on

När hemsidan ser bra ut, utifrån det du ser i Sidbyggaren, kan du välja att publicera.

Nu kommer din sajt att ändra sig utifrån vilken enhet som besöker sajten.

I vårt fall har vi ändrat utseendet för de som besöker sajten med mobil enhet.

Om besökaren har en surfplatta kommer sajten att visas som på en dator med lister på sidorna där du kan skrolla.