Wordpress - Min databas

Wordpress – Min databas

Var hittar jag information om var min koppling till databasen.

1. Logga in via FTP eller via kontrollpanelen för ditt webbhotell.
2. Via kontrollpanelen: Gå till mappen för din domäns filer:
- För Windows: Kontrollpanel-->Filhateraren-->Domänen det gäller-->wwwroot
- För linux: Kontrollpanelen-->Filhanteraren-->Domains-->Domänen det gäller-->public_html
3. Eller via FTP: Gå till mappen för din domäns filer:
- För Windows, koppla upp dig via FTP: Domänen det gäller-->wwwroot
- För linux: Koppla upp dig via FTP-->Domains-->Domänen det gäller-->public_html
4. Leta nu upp filen som heter wp-config.php
5. Välj nu att redigera/ändra filen
6. Titta i filen efter följande information:

//Added by WP-Cache Manager
define('DB_NAME', 'DATABASNAMNET');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', ' ANVÄNDARNAMN');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'LÖSENORD’

/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'localhost');

Ditt databasnamn hittar du där det står [define('DB_NAME', 'DATABASNAMNET');]
Du ser även vilket användarnamn och lösenord som du har för att koppla upp dig mot din databas.