Skapa konto i Windows Live Mail

(videoguide, se längre ner)

Viktigt: Se guide längre ner för inställning av IMAP-mappar

Fyll i Din e-postadress samt lösenordet för din e-postadress.

Välj Konfigurera Manuellt

Välj POP eller IMAP beroende på vilken servertyp du vill ha.

POP :

POP innebär att inkommande e-post samlas på mailservern.

När användarens mailklient kontaktar servern, med hjälp av sitt lokala e-postprogram, hämtas inkomna mail till den lokala datorn och tas därefter normalt genast bort från servern.

Det finns idag normalt en inställning i mailklienten att ni kan "spara en kopia på servern" vilket innebär att mailen inte försvinner från POP-servern

IMAP

IMAP hämtar en kopia av alla mail till den loka datorn.

Detta alternativ är lämpligt om man vill kunna komma åt sin mail från flera olika klienter till exempel via dator, telefon och webbmail.

I och med att meddelanden inte automatiskt raderas från mailkontot på servern är det viktigt att med jämna mellarum logga in på webmailen radera mail.

Serveradress: mail.XXXXXX.XX

Byt ut XX mot din domän. Om det hade gällt ballou.se hade vi skrivit mail.ballou.se

Porten ändras efter vilken servertyp du använder dig av

Autentiseringen är i klartext

Användarnamn för inloggning: Hela din e-postadress

Serveradress för utgående är samma som för inkommande: mail.XXXXXX.XX

Porten ska vara: 2525

SSL ska inte vara kryssat

Dock ska kräver autentisering vara kryssat.

Klicka på Nästa

Klar!

Videoguide:

Viktigt: Se guide längre ner för inställning av IMAP-mappar

Synkning av IMAP-mappar: