Vad är DNS-SEC?

DNSSEC (DOMAIN NAME SYSTEM SECURITY EXTENSIONS) är ett protokoll som lägger på ett lager till ovanpå de befintliga DNS-uppslagningarna.
Det är ett system som utökar DNS med förbättrad säkerhet.

Om man har DNSSEC på sin domän kommer uppslagningar mot din domän att signeras med kryptografiska nycklar.
Det säkerställer att svaren verkligen kommer från rätt källa och inte har ändrats under överföringen.

Vi kan erbjuda DNSSEC på .NU, .SE och de domäner som är registrerade hos vår samarbetspartner Joker.

DNSSEC ingår i vår domännamnstjänst utan extra kostnad och du aktiverar det inne på mina sidor.

OBS: Om du flyttar ditt domännamn till en annan registrar så upphör automatiskt skyddet av ditt domännamn. Du behöver aktivera DNS-SEC hos din nya registrar för att det ska fungera igen.