Radera DNS-SEC på min domän

Här är en guide om hur du raderar DNS-SEC på din domän.

Om du behöver hjälp kan vi göra det mot konsultarvode, kontakta support@ballou.se

1. Logga in på mina sidor

2. Välj Domäner i menyn och därefter Hantera DNS, se bild nedan:

DNS-SEC - Hantera DNS

3. Leta upp domänen som du vill radera DNS-SEC på och klicka på pennan ute till vänster, se bild nedan:

DNS-SEC - Editera domän

4.  Välj knappen DNSSEC, se bild nedan:

DNS-SEC - Radera DNS-SEC

5. Kopiera värdet för Key Tag och för Digest.

DNS-SEC - Kopiera Key och Digest

6. Gå nu över till domänen (I den blå menyraden Domäner-->Mina domäner)

Välj domänen som du håller på med och klicka på pennan ute till höger, se bild nedan:

DNS-SEC - DNS-hanterare

7. Välj Manage DNSSEC DS Records i meny till höger:

DNS-SEC - Manage DNSSEC

8. Tryck på knappen Radera DS Värde

DNS-SEC - Radera nyckel

10. Gå över till DNS Manager, se punkt 2 och 3.

11.  Välj nu Disable DNSSEC, se bild nedan:

DNS-SEC - Radera DNS-SEC

12.  När du är klar får du meddelande om att det är borttaget:

DNS-SEC - Radera DNS-SEC klar

13. Klart!