Lägga till DNS-SEC på min domän

Här är en guide om hur du lägger till DNS-SEC på din domän.

Om du behöver hjälp kan vi göra det mot konsultarvode, kontakta support@ballou.se

OBS: För domäner utom .SE och .NU måste valet att kunna aktivera DNSSEC på domänen måste Ni kontakta Supporten.
När Supporten har aktiverat valet kan Ni lägga upp DNSSEC på er domän

1. Logga in på mina sidor

2. Välj Domäner i menyn och därefter Hantera DNS, se bild nedan:

DNS-SEC - Hantera DNS

3. Leta upp domänen som du vill lägga DNS-SEC på och klicka på pennan ute till vänster, se bild nedan:

DNS-SEC - Editera domän

4. Välj DNSSEC, se bild nedan:

DNS-SEC- Lägga till DNS-SEC

5. Klicka på Enable DNSSEC/ Aktivera DNSSEC

6. I nästa ruta öppnar sig nycklarna som du ska använda dig av senare. Se bild nedan:

DNS-SEC - Nycklar

Tips, ha 2 rutor öppna så du kan bläddra mellan denna vyn och vyn för att lägga på nycklarna för domänen som kommer nedan.

7. Klicka på Rectify Zone/ Uppdatera Zone, se bild nedan:

DNS-SEC - Rectify Zone

8. När det är klart får du information om att det är förberett, se bild nedan:

DNS-SEC - Rectify Zone klar

9. Välj i den blå meny: Domäner-->Mina domäner.

10. Välj domänen som du håller på med och klicka på pennan ute till höger, se bild nedan:

DNS-SEC - DNS-hanterare

11. Välj Manage DNSSEC DS Records / Hantera DNSSEC värden i meny till vänster:

DNS-SEC - Manage DNSSEC

12. Nu ska du fylla i de värden som du fick när du tryckte på knappen DNSSEC.

13. Värdet för Key ska sättas i rutan för Key tag, se nedan:

DNS-SEC - Key Tag

14. Då det gäller Algorithm och Digest Type ska dessa ha nedanstående värde:

DNS-SEC - Algorithm and Digest type

Algorithm: det ska vara värdet som börjar på 13

Digest type: det ska vara värdet 2-SHA-256

15. I fältet för Digest ska du ha värdet som du fick när du skapade nyckeln:

DNS-SEC - Digest

Värdet hämtar du under punkten: 5

Om du har öppnat ett fönster extra kan du växla mellan dessa och kopiera texten.

16. Tryck på knappen Skapa DS Värde

17. Välj nu DNS-hantering i den blå menyn under Domäner

18. Klicka på pennan ute till höger efter domännamnet:

DNS-SEC - Editera domän

19. Välj Skapa record, en blå knapp bredvid knappen för DNSSEC

20. I menyn för typ väljer du DS

21. Nu ska värden för DNSSEC införas.

DNSSEC - DNSinlägg

• Namn: Lämna denna tom (siffran 1)
  • Typ: DS
  • Siffra 2, TTL: Ska vara 3600
  • RDATA:
    • Siffra 3, Key Tag: Ta värdet som du fick tidigare för Key
    • Siffra 4, Algorithm: Skriv in 13
    • Siffra 5, Digest type: Skriv in 2
    • Siffra 6, Digest: Skriv in den långa koden som du hämtade ut på punkten 6 tidigare
    • Siffra 7, Skapa Record: Nu är allt ifyllt och du ska spara. Tryck på Skapa Record.

22. Ompekningen tar ca 1 timme. Därefter kan du kontrollera att allt fungerar genom att surfa till:

https://dnssec-analyzer.verisignlabs.com/

• DNSSEC, DNS-SEC