Hämta ut ZON-fil

Om du vill hämta ut en ZON-fil kan du kopiera ut all information under DNS-hanteraren.

Logga in på mina sidor --> Domän --> DNS Hanteraren

Mina sidor DNS

Välj Domäner, se bild ovan siffra nr 1

Välj Hantera DNS, se bild ovan siffra nr 2

Mina sidor backup

Klicka på knappen Backup

Mina sidor skapa backup

Klicka på knappen Create Backup, se bild ovan.

Mina sidor Create Backup

Välj domänen du vill hämta dns-inställningarna för genom att bocka i rutan före domänen, se bild ovan pil nr 1.

Klicka på knappen Backup Zones, se bild ovan pil nr 2.

Mina sidor create backup

Via statusbaren ser du förloppet på jobbet.

Det kan ta upp till 5 min innan filen är skapad.

Mina Sidor zonfil

När backupen är klar hittar du den under Backups List.

Klicka på nedladdning, se bild ovan.

Filen laddas ner till din lokala dator.

Öppna filen i Notepad/Anteckningar eller ett annat textediteringsprogram.

Filen kan se ut som nedan.

Mina sidor zonfil

Name: Kan vara din domän eller subdomän, adressen

Type: Beskriver vilken typ av inlägg i dns:en det är. Kan vara MX, CNAME, A-pekare etc.

Address: Här ska slutdestinationen vara. Oftast servern där websajten finns.