Min sida är infekterad! - Sajten är nedstängd

När du får mailet om att din sida är infekterad måste du rensa bort de infekterade filerna.

1.Logga in på mina sidor

2.Gå till Tjänster och därefter mina tjänster

3.Välj den tjänsten som din hemsida ligger på

4.Gå in på kontrollpanelen

5.Välj ikonen för Website, se bild 1

Bild 1

Antivirus - Website

6.Klicka på namnet för den website som är infekterad

7.Välj fliken Antivirus, se bild 2

Bild 2

Antivirus - Antivirus

8. Nu ser du din domän/domäner till vänster och till höger kommer du att se att en röd ikon under Site Infected, se bild 3

Bild 3
Antivirus -Infekterad sajt

9. Klicka på din domän

10. Klicka på plustecknet ute till höger för att se vilka filer som är infekterade, se bild 4

Bild 4

Antivirus - Infekterade filer

11.

De filer som är infekterade visas, se bild 5

Bild 5, vid siffran 1 ser du sökvägen till filen som är infekterad och vid siffran 2 ser du namnet på viruset.

Antivirus - Infekterade filer 2

12. Rensa bort filerna dvs ta bort filerna som är infekterade och ev lägg dit nya som du har på en backup hos dig. Kör en scan på din sajt genom att klicka på knappen Scan Site, Se bild 6

Bild 6
Antivirus - Scan Site

13. Rensa bort filerna som är infekterade och ev lägg dit nya som du har på en backup hos dig.
14. Kör en scan på din sajt genom att klicka på knappen Scan Site,
15. När sajten är rensad från virus går du över till website och då ska du ha fått en play-knapp och därmed kan du starta sajten igen. Se bild 7

Bild 7
Antivirus - Starta sajten

16. Nu går det att surfa till sajten igen!