Beställ Office365 inne på mina sidor.

När beställningen är klar hjälper vi er med nedanstående.
Maila support@ballou.se att ni vill ha hjälp med att lägga upp administratörskontot.

När adminisatörskontot är klart ska ni fortsätta med följande inne på kontrollpanelen:

Klicka nu på ”Domains” under kategorin ”Hosted Organization”

Office365 - Lägg till Domän

Klicka på pennan till höger om ert domännamn.

Office365 - Redigera domän

Ändra i dropdown-menyn så att det står ”Managed” och tryck sedan på knappen ”Apply”

Office365 - Domäninställningar

Nu ska domänen verifieras hos Microsoft och det kan ta en liten stund.

När domänen är verifierad får ni en kod som ni ska lägga in i er dns.

Office365 - Verifieringskod

Logga in på mina sidor-->Domäner-->Hantera DNS--->Välj er domän och klicka på ”Ändra”

I rutan för ”Namn” ska det vara tomt

I rutan för ”TYP” ska det stå ”TXT”

I rutan för ”TTL” ska det stå ”60”

I rutan för ”Mål” ska textsträngen in som ni fick i föregående ruta.

Office365 - Verifiering DNS

Fyll i strängen och tryck på ”Spara ändringar”

Efter upp till en timma kan ni gå in på kontrollpanelen igen och gå tillbaka till knappen för att verifiera domänen:

Kontrollpanelen-->Hosted Organizations-->Domains--->Tryck på pennan till höger om ert domännamn

Klicka på knappen ”Verify”

Nu ska domänen verifieras mot Microsoft. När det är klart kommer det upp Verified på Status.

Nu är nästa steg att peka om domänen till Office 365. Detta gör du inne på Mina Sidor --> Domäner --> Hantera DNS
Lägg in pekare enligt nedan. Det kan ta upp till en timme innan det har aktiverats genom alla system.

DNS Inställningar Office365

MX

Namn: lämnas tomt
XXXXX-XX.mail.protection.outlook.com
Priority: 0
(XXXXX-XX ska ersättas med domännamnet. OBS! det ska vara ett bindestreck istället för punkt i domännamnet ex testdomän-se)

TXT

Namn: lämnas tomt
Mål: v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all

CNAME

Namn: autodiscover
Mål: autodiscover.outlook.com

Namn: lyncdiscover
Mål: webdir.online.lync.com

Namn: sip
Mål: sipdir.online.lync.com

Namn: msoid
Mål: clientconfig.microsoftonline-p.net

Namn: enterpriseregistration
Mål: enterpriseregistration.windows.net

Namn: enterpriseenrollment
Mål: enterpriseenrollment.manage.microsoft.com

SRV
Namn: _sip._tls
Port: 443
Weight: 1
Priority: 100
Mål: sipdir.online.lync.com

SRV
Namn: _sipfederationtls._tcp
Port: 5061
Weight: 1
Priority: 100
Mål: sipfed.online.lync.com

Här nedan kan ni se hur ni fyller i för _sip_tls och _sipfederationtls_tcp

Office365 - DNS, sip och sipfederationtls