IMAP/POP-konto i Andriod

För att lägga upp ett IMAP/POP-konto gör du följande:

1. Gå in i programmenyn (Alla Program).

2. Välj programmet E-post

3. Välj "Annat (POP3/IMAP)"

4. Skriv in e-postadressen samt tillhörande lösenord.

5. Klicka på "Manuell inställning". (Se nu hur rubriken ändras till "inkommande inställningar")

6. Välj först om du vill köra POP, APOP eller IMAP. (Vi rekommenderar alltid att köra IMAP)

7. Scrolla ner till "IMAP-server" och du kommer se att det står domännamnet i rutan (exempel: ballou.se). Här behöver vi sätta mail. före domännamnet (exempel: mail.ballou.se).

8. Tryck på knappen "Fortsätt" (den kommer nu verifiera kontoinformationen en stund)
Nu skall vi ändra inställningarna för utgående server (Rubriken ska ha ändrats till "Inställningar för utgående server").

9. Ändra SMTP-server till samma som inkommande server, det vill säga mail.domännamnet.com.

10. Ändra Serverport från 25, till 2525. Tryck Fortsätt. (Den verifierar nu kontoinformationen, det här kan ta en stund).

11. Ändra kontonamnet (till vad det skall heta i telefonen) samt Ditt namn (syns i mottagarens avsändaradress).

12. Tryck på "avsluta inställning"

13. Du kommer nu till E-postkontot vi precis skapade. Tryck på "meny" knappen på telefonen och välj "uppdatera" för att hämta hem dina senaste mail. Testa gärna att skicka ett mail genom att trycka på "meny" knappen och välja "skriv". Skicka till dig själv för att se om mailet kommer fram.