Gratis automatiskt certifikat från Let's Encrypt

Observera att det inte ingår Support i detta SSL, Let's Encrypt

Linuxplattform (användare som har äldre temat):

1. Logga in på servern.

2.I menyn välj SSL Certifikat.

3.Kontrollera raden ”SSL är aktivt för denna domän. Du kan avaktivera det här.”
Om det istället står avaktiverat tryck på ”här”. Bocka i ”SecureSSL” och tryck på spara.

Bocka i ”Använd en symbolisk länk från private_html till public_html - gör det möjligt att visa samma data vid http och https” och tryck spara.

4.Gå tillbaka till SSL Certifikat.

5.Bocka i ”Gratis automatiskt certifikat från Let's Encrypt”

6.Fyll i epost adress.

7.Välj domän (både vanlig och www om den inte bockats i automatiskt.

8.Klicka på spara.

Saken är klar.

SSL kommer inte visas som säker om sidan laddar in innehåll från externa länkar eller hemsidor över HTTP.

Om du använder dig av Wordpress:
 Du behöver nu installera ett plugin som ändrar länkar i din databas till https. Sök efter ett plugin på Wordpress eller inne i din installation.

Linuxplattform (användare som har nyare temat):

1. Logga in på kontrollpanelen

2.I menyn välj Account Manager och sedan SSL Certifikat.

3.Välj Free & automatic certificate from Let's Encrypt

4.Gå tillbaka till SSL Certifikat.

5.Bocka i ”Gratis automatiskt certifikat från Let's Encrypt”

6.Välj domän (både vanlig och www om den inte bockats i automatiskt) i rutan nedanför.

7.Klicka på spara.

8. Gå till Account manager

9. Välj Domain management

10. Klicka på domännamnet som det gäller

11. Där finner du en liten länk som heter private_html setup

12 Välj, Use a symbolink link from private_html to public_html - allows for same data in http and https

13. Klicka på SAVE

Saken är klar.

SSL kommer inte visas som säker om sidan laddar in innehåll från externa länkar eller hemsidor över HTTP.

Om du använder dig av Wordpress:
Du behöver nu installera ett plugin som ändrar länkar i din databas till https. Sök efter ett plugin på Wordpress eller inne i din installation.

Windowsplattform (.NET)

1. Logga in på kontrollpanelen
  2. Välj Web
  3. Välj web sites
  4. Klicka på domänen det gäller
  5. Välj SSL
  6. Välj knappen för let's encrypt
  7. Följ instruktionerna för Let's encrypt
  8. Bocka i rutan för att du godkänner avtalet
  9. Klicka på Create and install Let's Encrypt certificate
  10. Tryck på spara

SSL kommer inte visas som säker om sidan laddar in innehåll från externa länkar eller hemsidor över HTTP.

Om du använder dig av Wordpress: Du behöver nu installera ett plugin som ändrar länkar i din databas till https. Sök efter ett plugin på Wordpress eller inne i din installation.