SMS Minasidor

Ditt SMS-nummer
När du har tjänsten aktiv behöver du verifiera att du har alla förutsättningar.
Till att börja med ska du ha ditt mobilnummer angivet i din profil.
Detta för att du nu kan få aviseringar vid tex byte av lösenord i form av SMS.

När du verifierat detta kan du gå till menyn, "Tjänster/SMS Hanteraren".
  Text dollar code part one.

Aviseringar
Här kan du välja vilka aviseringar du vill ha.
Dessa skickas till det mobilnummer du angivit under din profil.
Viktigt att tänka på är att till detta nummer skickas lösenord mm ut.
Vi rekommenderar att man ALDRIG anger någon annans nummer.

Ballou SMS.

Addressboken
Här kan du skapa din adressbok för att enkelt ha tillgång till dina kontakter.
Då slipper du ange nummer varje gång du vill skicka SMS.
Du kan självklart importera kontakter om du redan har en lista.
Du får hjälp med formatet när du klickar på "Importera".
  Ballou SMS.

Importera
När du skapar grupper och kontakter kan du självklart importera befintliga uppgifter du redan har.
Detta gör det enkelt att för dig att flytta från en gammal tjänst du kanske redan har.
I det fönster som kommer upp har du en utförlig beskrivning på hur du går till väga och hur datan ska se ut.
Skulle du har några frågor ber vi kontakta support@ballou.se för mer information.

Ballou SMS.

SMS-grupper
Med hjälp av att skapa grupper av kontakter kan du enklare skicka ett meddelande
till flera kontakter på samma gång.
Du får enklare koll på tex privat, jobb, klubb mm.
Även här kan du importera grupper om du redan har färdiga.
Du får hjälp med formatet när du klickar på "Importera".

Ballou SMS.

Avsändare
Detta är en central del i funktionen.
Detta är det första du måste skapa för att kunna skicka.
En mycket viktig detalj här är att om du vill kunna ta emot svar i din telefon
måste du ange ditt mobilnummer som avsändare (+46701223344).
Du kan även ange ditt namn som avsändare, utan blanksteg (Johan).
  Ballou SMS.

SMS-mall
Om du skickar liknande SMS ofta kan det vara skönt att ha en mall.
Då behöver du bara göra mindre ändringar varje gång.
Detta kan vara praktiskt vi klubbaktiviteter, möten, bokningar mm.
  Ballou SMS.

Köade meddelanden
När du skickar SMS kan du välja att skicka det vid ett senare tillfälle.
Du kanske sitter på kvällen och vet med dig att fler läser det på morgonen.
Då väljer du bara datum och tid så skickas meddelandet iväg vid angiven tid.

Tänk på att om du gör detta till en grupp hamnar alla i kön. tar du bort ett av
dessa i kön försvinner alla då de är satta att skickas i ett jobb.
  Ballou SMS.

Leveransrapporter
Här kan du se historiken över dina skickade SMS.
Du ser när SMSet skickades och om det lyckats eller något blivit fel.
  Ballou SMS.

Saldonotifiering
Här ställer du in om du vill ha en notifiering då antalet SMS du köpt börjar ta slut.
Du väler vid vilket antal, nivå, till vem som ska få notisen samt om du vill använda
en mall med texten.
  Ballou SMS.

Skicka SMS
Denna sida går du till för att göra ett direkt eller planerat utskick.
Du kan skicka snabbt genom att ange ett mobilnummer och text samt skicka.
Du kan använda en kontakt eller en grupp.
Du anger din text eller en mall du skapat.
Därefter väljer du din avsändare som mottagaren ser. Återigen, viktigt att mottagaren
förstår vem det kommer från och ev. kan svara till.
Sist men inte minst anger du om du vill skicka det omgående eller senare.

Ballou SMS.