Omdirigering med och utan www

För att omdirigera så att hemsidan alltid slår om från exempelvis http://ballou.se till http://www.ballou.se kan man skapa upp en fil .htaccess i public_html mappen med nedan innehåll.

Tänk på att byta ut ballou och se till din domän och domän ändelse.

#Omdirigering till www:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ballou.se [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.ballou.se/$1 [L,R=301,NC]

Motsvarande fast på andra hållet dvs. http://www.ballou.se till http://ballou.se  går att göra med nedan istället i en .htaccess fil.

#Omdirigering icke-www:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.ballou\.se [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://ballou.se/$1 [L,R=301]

Tänk på att du behöver ha en A pekare mot serverns IP-nummer utan någon subdomän i DNS samt en CNAME pekare mot den serverns namn. Detta skapas automatiskt när man har webbhotell hos oss.