Hur man lägger upp mailkonto i Nokia Lumia 920

I listan med appar trycker du på ikonen Inställningar och sedan på E-post + konton.

Tryck på Lägg till ett konto > Avancerat.

Ange e-postadress och lösenord och tryck på Nästa.

Tryck på Internetbaserad e-post.
Kontonamn:
Skriv ett beskrivande namn för kontot. Detta är det kontonamn som visas på telefonen.

Ditt namn
Skriv ditt namn. Detta är det namn som visas som avsändare för de e-postmeddelanden du skickar från det här kontot.

Inkommande server:
mail.xxxx.xxx där xxxx.xxx byts ut mot din domän, till exempel: mail.ballou.se

Välj IMAP4.

Användarnamn:
Din e-postadress

Lösenord:
Ditt lösenord till ditt e-post konto.

Server för utgående e-post (SMTP)
mail.xxxx.xxx där xxxx.xxx byts ut mot din domän som tex: mail.ballou.se

Servern kräver autentisering
samma som för inkommande

Använd samma användarnamn och lösenord för att skicka e-post

Tryck på Avancerade inställningar:
Ändra utgående port från 25 till 2525
SSL ska inte vara påslaget, varken för inkommande eller utgående server.

Tryck sedan på Logga in.

Observera - De flesta internetoperatörer kräver idag att kunder skickar e-post via deras utgående e-postserver (smtp). Ballous utgående e-postserver fungerar i dessa fall inte utan måste bytas ut mot internetoperatörens utgående e-postserver.