Hur räknar Smarterstats (Ballous avancerade statistik) antalet unika besökare?

Om du kommer till en hemsida som kör Smarterstats så krävs det att du är inaktiv i 20 minuter innan Smarterstats räknar dig som en ny unik besökare. Exempel: Du surfar in till www.ballou.se och gör en beställning. Du surfar vidare till en helt annan sida och kommer efter tio minuter på att du skulle komplettera din beställning med en annan tjänst. När du då surfar tillbaka till ballou.se så blir du inte en ny unik besökare, då det bara var tio minuter sen du var där sist. Smarterstats räknar sessioner som besökare. Antalet sessioner = besök när det gäller Smarterstats sätt att räkna.