Sharepoint - Dela dokument

Logga in på din webbmail via https://login.microsoftonline.com
Välj Sharedpoint
Leta upp filen som du vill dela med någon

Markera filen och välj alternativ uppe i hägra hörnet, se bild nedan:

Välj nu Hantera åtkomst

Fyll i namnet på den som ska ha tillgång. Det går att fylla i en som ska ha tillgång till dokumentet men som inte är med i organisationen.

I fältet med pennan kan du reglera vad användaren ska kunna göra, redigera eller bara kika på filen.

Välj sedan spara

Mottagaren får ett mail med en länk som denne kan klicka på.